Le voyage de noches (law rihlat di noces)

Voor onze huwelijksreis wilde ik graag naar een continent dat ik nog niet bezocht had. Slechts twee (Europa en Noord-Amerika) vielen er af, maar omdat we graag in september of oktober weg willen en het dan toch nog lekker warm willen hebben denken we (nou ja, ik vooral) al snel aan Afrika.
Op internet lees ik dat Ghana ‘Afrika voor beginners’ is. Een land dat alles heeft waar je bij het woord ‘Afrika’ aan denkt (safari, markten met exotisch fruit, verkocht door vrouwen in jurken met vrolijke print, stranden, cultuur en aapjes) maar zonder dat het ‘eng’ is. Reizigers die er al geweest zijn zijn unaniem lovend over hoe aardig de mensen er zijn en als ik het bij de bibliotheek geleende ‘Ervaar Ghana’ doorblader wordt ik behoorlijk enthousiast.
De echtgenoot houdt vooralsnog het hoofd koel en wil eerst wel eens weten wat dat allemaal kost. Daar kan hij vrij kort over zijn, ondanks dat de vliegreis nog geen 7 uur duurt kost het, zeker met een hotel erbij, te veel. En tja, we hadden net op 9 juni een vrij duur feestje gevierd, dus Ghana moest even wachten.20160811_145101
Nou ja, die stranden zullen er volgend jaar nog wel liggen en de aapjes zullen ook niet massaal gaan emigreren omdat we nú niet komen, dus besloot ik om mijn tantrum op te schorten voor een betere gelegenheid. Maar ik had al wel een jurk met exotische print gekocht die over de knie viel (in Ghana is het ‘gewenst’ dat vrouwen hun lichaam dekken van hun middenrif tot over de knie. Het bedekken van de boezem is daarentegen weer optioneel).
‘Weet je wat dan wél weer goed te doen is?’, zei de echtgenoot die nog steeds zijn computer op schoot had. En toen noemde hij een bestemming uit 1000 en één nacht, een stad waar ik al jaren heel benieuwd naar ben, waar ik slippers met zo’n bandje om je tenen wil kopen,  kalligrafie wil zien en markten met enorme bergen met specerijen.
Een stad waar die lange jurk alsnog goed van pas komt en waar ze Frans spreken. Onze voyage de noches (huwelijksreis) gaat naar Marrakech! We vertrekken op 3 oktober en zijn maandag 17 oktober,inshallah, weer ‘aanspreekbaar’.

Iedereen hartelijk bedankt voor jullie bijdrage!

Plaats een reactie