Ceremoniemeester

Pret a mangerEr waren eens twee brugklassers, eentje groot en eentje klein die samen eerst vier jaar MAVO deden en daarna HAVO, waar ze naast elkaar zaten tijdens biologie (zal ik je nog één keertje erfelijkheidsleer uitleggen?) en bij hetzelfde gastgezin logeerden tijdens de 4-HAVO-reis naar Londen.
Terwijl de rest van de klas ’s avonds de Mc Donald’s in dook aten zij bij Pret a Manger sandwiches met tonijnsalade of een bakje pasta en terwijl de rest in groepjes van ‘minimaal vier!’ zonder begeleiding de stad in mocht, mochten zij met z’n tweeën. Lippenbalsem kopen bij the Body Shop, marmelade bij Fortnum & Mason en cd’s bij Tower Records.
Na de middelbare school zagen ze elkaar nog wel eens, in de trein, op weg naar hun beider studies. Maar in de tijd vóór de mobiele telefoon was dat dan gewoon een kwestie van leuk toeval.
En toen zag ik haar op Hyves (kennen jullie dat nog?) en besloten we eens samen te gaan lunchen. Grappig genoeg leken we nu veel meer op elkaar dan toen: zij was niet zo klein meer en we hadden allebei avond-PABO gedaan (zij naar haar opleiding tot dansdocent en ik na mijn studie Nederlands) en in plaats van verlegen was ze nu ad rem. Maar als ik een grapje maakte lachte ze nog precies hetzelfde.
Vanaf toen was het, zoals ze zelf op een verjaardag tegen haar moeder zei, weer ‘aan’ tussen ons.
En daar was ik maar wat blij mee, vooral op de dag dat we al Arjo’s spullen gingen verhuizen van de Aelbertsbergstraat naar ons eerste huis samen en ik, na het inpakken van tig dozen met zijn spullen, op het moment dat ik dacht klaar te zijn, een kast open maakte waar in alles stond waarvan ik dacht dat hij dat al maanden geleden naar de kringloopwinkel had gebracht.
Dankzij Rosanne heb ik dat níet uit het raam gegooid (of naar het hoofd van vriend) maar alles in een doos gestopt en daar alleen heet groot ‘Naar de Schalm*’ op gezet.

Ik heb een aantal lieve vriendinnen die al flink wat jaartjes mee gaan en ik allemaal wil ‘eren’ op mijn bruiloft maar toen Arjo zei: ‘je moet als ceremoniemeester iemand kiezen die net zo denkt als jij’ was de keuze snel gemaakt. Niet alleen denkt Rosanne aan alles en kan ze zelfs hele balletvoorstellingen regelen, ze is ook nog eens dol op Roemer én we hebben dezelfde kledingsmaak. Oh ja, ze lacht ook nog om mijn grapjes, al heel lang. Dus zij is onze ceremoniemeester.

Onze ceremoniemeester is Rosanne Reuland.


Stuur een mail naar ceremoniemeester@kimenarjo.nl of gebruik onderstaand formulier om haar een bericht te sturen!