Moejebbedan?

Voor alle Haarlemmers (en andere niet-Rotterdammers) ‘moejebbedan’ is Rotterdams voor ‘wat had u graag gehad willen hebben’ (moet je hebben dan?), een soort broertje van het vaker gehoorde ‘tebbie?’ (wat heb je?).
Deze vraag (in zowel de Haarlemse als de Rotterdamse versie) is al een paar keer aan ons en onze ceremoniemeester Rosanne gesteld want het staat niet op de kaart (bij ‘dat staat niet op de kaart’ moet ik gelijk aan Lingo-bedenker François Boulangé denken, maar daar heeft dit stukje niets mee temaken).
Volgens de etiquette ‘hoort’ het namelijk niet om op de kaart te zetten wat je hebben wil. Je nodigt namelijk mensen uit omdat je graag wil dat ze komen, niet omdat je een cadeau van ze verlangt. En nu hebben wij normaal gesproken lak aan etiquette, in dit idee konden we ons wel vinden. We vinden het dus vooral heel erg leuk als je kunt komen en ook een felicitatie volstaat als cadeau, maar mocht je ons toch iets willen geven dan zijn we heel erg blij met een financiële bijdrage voor één van onze twee goede voornemens.
Voornemen 1 is: het aanschaffen van een nieuwe, mooie, niet door Pippa aangevreten bank (we hebben er al één zien staan in de etalage van ‘Wonen in de stad’ in de Zijlstraat, en we hebben ook al proef-gezeten).Hoekbank Paulo | Homestore Haarlem - Catalogus
Voornemen 2 is: meer reizen, daarom vind je op deze site ook allemaal vakantiefoto’s van ons, van Kopenhagen tot Californië. Dit jaar zouden we (nou ja, degene die dit stukje schrijft vooral) heel graag naar een land in Afrika willen gaan. Bijvoorbeeld een culturele reis naar Egypte of Marokko of een luie zonvakantie in Gambia…we zijn er nog niet helemaal uit maar we willen er wel graag alvast voor sparen. We zouden het geweldig vinden als jullie mee willen doen en we heffen graag daar, in den vreemde, het glas op jullie gezondheid.

Marokko - Skyline

Mocht je het handig vinden om het geld vooraf over te maken dan is dit het nummer van onze gezamenlijke alleen-voor-vakanties-spaarrekening:  NL52ASNB0933385927

2 reacties op “Moejebbedan?

Plaats een reactie