Dag 7-thee en terug naar huis

En dan is het alweer de laatste dag. Bij het ontbijt snijden ze de laatste mango uit de tuin van Ebou voor ons in stukken, die doe ik in een plastic bakje en leg ik in de koelkast om mee te kunnen nemen in het vliegtuig. Eten in het vliegtuig is meestal niet zoveel soeps (of mijn dieetwensen zijn niet doorgekomen waardoor ze me eerst vlees willen serveren en als enige vegetarische optie pasta (tarwe) met kaas (koemelk) hebben), en er is weinig gezonder en lekkerder dan verse mango.
Na het ontbijt hangen we nog wat rond bij het zwembad, ik begin aan mijn laatste boek van de vakantie, ‘The Bone People’ van Keri Hulme (aanrader!).
We maken wat foto’s in de tuin van het hotel en lunchen nog een keer bij Afrikan Queen. Tijdens het eten bespreken we wat we nog zouden willen doen. De bus naar het vliegveld vertrekt om 8 uur ’s avonds, dus we besluiten om vroeg aan het avondeten te gaan zitten zodat we met een volle maag in het vliegtuig kunnen stappen en niet zijn aangewezen op vliegtuigvoer. Als ontbijt hebben we dan de mango van Ebou en ik heb nog wat gezonde snacks (en een halve Tony Chocolonely reep), dus dat komt wel goed. Willen we nog ergens naartoe in de tussentijd? Ik zou nog wel graag een zak bush tea willen, Afrikaanse kruidenthee die heel gezond schijnt te zijn en ook nog eens lekker smaakt. Maar zit er ergens een klein marktje in de buurt?
De markt waar we in het begin van de week zijn geweest is namelijk best een eindje rijden en heel druk, maar er zijn ook kleinere marktjes waar eten wordt verkocht. We besluiten het de ober te vragen.
Die zegt dat er wel een marktje is, maar daar moet je ook met de taxi naartoe. Daar hebben we niet zo heel veel zin in.
‘You could ask my boss’, zegt ie nog.
Dus wij vragen de baas naar de bush tea. Hij loopt naar achteren en komt terug met een doosje met zakjes erin (op de markt verkopen ze grote zakken met losse, maar het smaakt ongeveer hetzelfde). Ik vraag hem wat het kost, maar u raadt het vast al, ‘is no problem’.
Wij raden Gambia van harte aan, en voor wie van plan is om er ook naartoe te gaan…willen jullie bush tea voor ons meenemen?

Wij noemden dit de IKEA-lizard

Plaats een reactie