Dag 4: Happy married!

Tijdens het ontbijt komen de obers zingend naar buiten met een bord vol fruit: ‘happy married to you!’, vandaag is het namelijk onze eerste trouwdag (of nou ja, de tweede, maar dan 1 jaar later, of zoiets). Na het ontbijt vragen we een medewerker of hij wat foto’s van ons wil maken in de tuin van het hotel, die kunnen we dan aan ons trouw-album toevoegen (wie weet waar we volgend jaar ons 2-jarig huwelijk vieren, en waar zouden we weer een jaar later zijn…?). Daarna gaan we even langs bij de kleermakers die ook in het hotel gevestigd zijn. We hebben daar de stof gebracht die we op de markt van Serekunda gekocht hebben. Voor Arjo maken ze een overhemd met korte mouwen en ik heb twee foto’s van blazers die gedragen werden in de serie ‘The Good fight’ laten zien, met de vraag of ze die na konden maken.

Net als zoveel dingen in Gambia, was dat ‘No problem’.
Vandaag kunnen we terecht voor een eerste pas.
Daarna gaan we nog even wat lezen op het terrasje voor onze hotelkamer en voor de lunch gaan we naar het Gaya Art café waar ik over had gelezen op Trip Advisor. De kaart is heel uitgebreid en er hangt binnen kunst aan de muren. De prijzen zijn ‘Europees’, maar dat mag wel voor een keertje.
In de namiddag hebben we een afspraak met Mo die in het hotel werkt en ons graag mee wil nemen naar het Monkey Park. Omdat dat ná zijn werkdag moet hebben we om half 5 afgesproken bij de ingang van het hotel. Arjo heeft al zo zijn bedenkingen bij het tijdstip, want dat is ook het tijdstip waarop de apen de tuin van het hotel onveilig komen maken. En ja hoor, nauwelijks een aap te zien in het Bijilo Park. Zelfs voor de bananen die ik stiekem mee heb genomen komen ze de boom niet uit.
’s Avonds eten we bij The Green Mamba in een mooie tuin waar ze wierook onder de tafel zetten tegen de muggen. We moeten alleen zo lang wachten op het eten dat ik al in slaap ben gevallen voordat de vis die we gaan delen voor onze neus staat.

Plaats een reactie